Come promesso vi lascio sul blog la ricetta dei bl Come promesso vi lascio sul blog la ricetta dei blossom cookies al burro di arachidi 🤩
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Con queste mini tart alle fragole, mandorle e masc Con queste mini tart alle fragole, mandorle e mascarpone inauguro con voi la stagione delle fragole 🍓 🍓🍓
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Quest’anno ho deciso di godermele da subito, anche se quelle di questo periodo non sono ancora il massimo, ma durano troppo poco per perderle 🤩
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La ricetta è nel link blu, sotto alla mia foto profilo @ackyart 
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Buona serata ❤️🍓
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Nei giorni scorsi ho pubblicato il video sulla for Nei giorni scorsi ho pubblicato il video sulla formatura dei classici babà, lasciandovi le dosi della ricetta perché ero convinta di aver già pubblicato in passato la ricetta completa sul blog, ma quando sono andata a cercarla …non l’ho trovata! 🤦🏻‍♀️
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Eccomi allora qui a rimediare e darvi sia la ricetta che le indicazioni sul procedimento per la realizzazione dell’impasto babà che, a mio parere, è uno degli impasti dalla consistenza più interessante, ma anche uno dei più difficili da realizzare, più di un grande lievitato a mio parere, ma non vi spaventate!

Basterà avere delle accortezze e il risultato potrete raggiungerlo con una certa facilità. La difficoltà sta tutta nel formare la maglia glutinica, l’incordatura dell’impasto, che come ormai sapete va fatto per ogni lievitato, solo che nel caso del babà non c’è acqua allo stato puro, ma solo quella contenuta nelle uova. Per incordare farina e uova sarà necessario incorporarle poco alla volta, come meglio spiegato nella ricetta. Il babà è l’impasto della pazienza per eccellenza! 🙂
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Sul blog troverete tutti i passaggi e i consigli per realizzare un impasto perfetto! 
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Nei prossimi giorni vi mostrerò poi come promesso una nuova versione de u babà!
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Buona serata!
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Se è ancora il tempo delle mele allora vi suggeri Se è ancora il tempo delle mele allora vi suggerisco questa bundt cake con le mele grattate e sciroppo d’acero…magari per la colazione della domenica 😉
La ricetta come sempre nel link nel mio profilo @ackyart 
Buon sabato! 💚
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La ricetta dei cookies al burro di arachidi è pro La ricetta dei cookies al burro di arachidi è pronta! Vi lascio le illustrazioni e la versione online che trovate come sempre nel link blu sotto alla mia foto profilo! 

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Un ultimo sprazzo di Carnevale prima di aprire le Un ultimo sprazzo di Carnevale prima di aprire le porte alla primavera …
Vi rilascio il link alla ricetta di queste castagnole con esubero di lievito madre al cioccolato bianco: se volete realizzarle senza esubero basterà sostituirlo con 75 g di farina e 75 g di acqua. Potete aggiungere qualche grammo di lievito per dolci per farle crescere un pochino di più. 
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Vi avevo fatto allacciare il grembiule e poi vi ho Vi avevo fatto allacciare il grembiule e poi vi ho lasciato senza ricetta di questi brownie cookies! 🤣
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Finalmente la trovate sul blog al solito link blu sotto alla mia foto profilo! Vi lascio anche la versione illustrata! Buon pomeriggio!
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Ho ricevuto talmente tante richieste per la scrocc Ho ricevuto talmente tante richieste per la scrocchiarella romana che ho voluto sbrigarmi a pubblicare la ricetta per questo fine settimana 😁
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Che poi più che una ricetta si tratta di qualche piccola accortezza sui tempi, stesura, cottura…trovate tutto sul blog al link blu diretto nel mio profilo @ackyart 😉
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Non vedo l’ora di sentirvi scrocchiare! Audio a tutto volume! 🤩
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Food Blogging · Gennaio 25, 2011

Turkish Rolls Baklava: Culinary Tour lands in Turkey!

Clicca qui per la versione italiana

 Joan’s Culinary Tour (Foodalogue) this week takes us to Turkey. Turkey’s charm has many faces.

Landscapes: from the great mountains of Ararat

to the giant lake Van.

Not to mention the ‘soda’ lakes as the ‘Solda Golu” and the thermal springs of Pamukkale (“cotton castle”), where the water limestone is deposited in thick layers along the mountain slopes, giving rise to a natural spectacle of an incredible visual impact. Here in the picture you can see the ‘artistic’ result of  colourful algae …

Photo from Swisseduc.ch

Anyway, talking about Turkey makes me immediately think of Istanbul. I’ve been in Turkey once but not in Istanbul, and I’d like to visit this place. Just last Saturday I happened to listen a beautiful Turkey’ s portrait on the radio, by Marta Ottaviani, a journalist and writer living in Istanbul since 2005, both for work and by choice. If you want to hear her story click here (only Italian version).

Talking about Turkey’s scent and flavours, this week I decided to try the Baklava Rolls.

Recipe is from Hulya of Turkish Cuisine, a very interesting blog about traditional Turkish Style Cooking. I only replaced the lemmon juice with the orange blossom water. Just an addition suggested by Francesco of Chefchezvous, who recently cooked a delicious Baklava!

The result is a truly new flavour for me.

For Baklava Rolls you need:

1 package phyllo dough – 2 Cups chopped natural pistachios – 2 Cups sugar – 1 stick melted butter – 1 cup water – 2 tbsp orange flower water

Start preparing the syrup, putting water and sugar in a pan. Boil and let it simmer for 10 minutes. Turn the heat off, add the orange blossom water and let it cool.

 Meanwhile, take 6 sheets of phyllo dough, brush every sheet with melted butter and overlap them one by one: you’ll have a 6 sheets’ rectangle.

Put 2 tbsp of chopped pistachios along the rectangle’s long edge and start wrinkling the dough with your hands. Continue adding chopped pistachios while wrinkling. When you finish with all sheets, you can cut the ‘big rolls’ into smaller pieces like finger long.

Brush their top with melted butter as well and place them all in a pan. Bake it into 350 F pre-heated oven until golden brown.

After you remove from oven, let them cool to room temperature before pouring syrup over them slowly.

A little experiment: I do not like much butter, so I used olive oil for my rolls’ ‘second round’. They were excellent in my opinion (very modest!). You just have to leave the rolls stay in the syrup for a while once they are cooked and let them soak (just to eliminate the olive oil taste). This different process makes them tasty and fluffy!

 Hope my dish looks ‘Turkish just a little bit…afiyet olsun!!!

In: Food Blogging

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Comments

  1. Joan Nova says

    Gennaio 25, 2011 at 9:29 pm

    The photo of the algae is unbelievable. What a magnificent sight!

    Thanks for continuing the tour with us and for bringing such a delicious looking treat. I really like baklava.

    Rispondi
    • ackyart says

      Gennaio 27, 2011 at 9:32 am

      Joan, thanks for compliments and to be the leader of the Culinary Tour. I’m enjoying virtual traveling with you and the other bloggers!

      Rispondi
  2. zerrin says

    Gennaio 26, 2011 at 4:14 pm

    Seeing another post about Turkey is great! The photos you share are amazing! especially the pgoto of Soda Golu is so impressive! As for your baklava, it looks like the ones we have here, so much like Turkish! Adding orange blossom water instead of lemon sounds so intriguing. Bet it gives a very nice flavor. You made me crave for some!

    Rispondi
    • ackyart says

      Gennaio 27, 2011 at 9:24 am

      Ciao Zerrin, thanks! The original recipe is with lemon? I thought it was with orange blossom water! Sure to meet you again, I’ll visit you often as your blog and your recipes inspires me so much! 🙂

      Rispondi
  3. Torwen says

    Gennaio 27, 2011 at 12:03 am

    Excellent dish, excellent photo and yes, looks definitely Turkish.
    I have been to Pamukkale, I can still smell the sulphur 🙂 grazie per mi fare rammentare.

    Rispondi
  4. Sally says

    Gennaio 27, 2011 at 3:57 am

    I was not brave enough to try making baklava (I like the orange blossom water addition idea) but you’ve made me want to make some now. Love the background about Turkey and that amazing photograph of the coloured rock.

    Rispondi
  5. ackyart says

    Gennaio 27, 2011 at 9:47 am

    @Torwen: Grazieeee!! I’m just going to visit your recipe! hope to read also something about Pammukkale..did you talk about your trip there? Must be fashinating…is it really like the photos we shared?
    @Sally: you ARE brave enough! And more! I saw your dishes..don’t be modest! Baklava are really simple to prepare. Maybe the challenge is to make the phyllo dough by ourselves. I used dough ready-made!Orange blossom is an idea of Francesco, the blogger I mentioned in my post. I thought the original recipe was with orange blossom water (while googling, I saw more and more recipes like this!) but I found out from Zerrin and Hayla (both Turkish) that they used lemon.

    SEE YOU ALL IN JAPAN!

    Rispondi
    • Torwen says

      Gennaio 27, 2011 at 10:24 pm

      Hi Acky,
      I posted some (really ugly) photos on my blog. I didn’t remember algae colouring the terraces but it was still very impressive. I hope you can visit some day. I really want to go there again and all the food ….
      It was a nice culinary stop-over wasn’t it?
      Baccio, Torwen

      Rispondi
      • ackyart says

        Gennaio 28, 2011 at 11:23 pm

        Hi! I alredy went to visit your blog and I saw your photos, not so bad!! 🙂 great soup recipe! Yes, nice trip, I felt more confident with turkish recipes than Alaskan..! See you next we in Japan! Bye

        Rispondi
  6. Kitchen Butterfly says

    Gennaio 30, 2011 at 10:48 am

    I love the baklava – it looks dleicious. Thanks for you comment on my blog. I wanted to let you know that ‘Mezze’ is the Middle Eastern/Mediterranean version of Antipasti – small finger foods.

    Rispondi
  7. ackyart says

    Gennaio 30, 2011 at 12:50 pm

    Hi Oz! Pleasure to see you here, thanks for your clarification, now I ‘get’ it!

    Rispondi
  8. cinzia says

    Febbraio 7, 2011 at 1:45 pm

    amazing pictures!!!
    thanks a lot for sharing, and may I have a little baklava?
    have a nice week!

    Rispondi
  9. http://www.australianwinner.com/AuWinner/profile.php?mode=viewprofile&u=329492 says

    Marzo 27, 2013 at 12:38 am

    I’m not sure exactly why but this site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later and see if
    the problem still exists.

    Rispondi
  10. emergency locksmith florida says

    Giugno 1, 2013 at 8:40 am

    great post, very informative. I ponder why the opposite specialists of this sector do not realize this.
    You must proceed your writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

    Rispondi
  11. laundry detergent coupons says

    Luglio 6, 2013 at 9:32 am

    Very quickly this web page will be famous among
    all blogging and site-building visitors, due to it’s nice articles

    Rispondi
  12. laundry detergent coupons says

    Agosto 28, 2013 at 2:16 am

    I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours
    would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100%
    positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
    Cheers

    Rispondi
  13. Joseph Fylan says

    Settembre 4, 2013 at 12:56 am

    Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the
    favor”.I am trying to find things to enhance my website!I suppose
    its ok to use a few of your ideas!!

    Rispondi

Trackbacks

  1. A Culinary Tour Around the World • Turkey Round-Up | FOODalogue ha detto:
    Gennaio 26, 2011 alle 2:51 pm

    […] of Ackyart in Rome made Turkish Rolls Baklava. You must click over to her blog to see an unbelievably beautiful photo of colorful algae found in […]

    Rispondi

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